Pako Rhenen

Verlichting oprijlaan

Een oprijlaan of als synoniem; een oprit.
2 woorden, 1 betekenis. Echter hebben we bij beide woorden een heel andere indruk.

Een oprijlaan wekt meer de volgende omschrijving bij ons op;
‘Een oprijlaan is een weg die toegang verschaft tot een woning of ander gebouw.
Een lange oprijlaan kan worden gezien als statussymbool, aangezien het aangeeft dat het grondgebied van de eigenaar omvangrijk is. Een oprijlaan kan vaak worden afgesloten met een toegangshek. Aan beide zijden van een oprijlaan werd er vaak 1 of meerdere rijen bomen geplaatst.’
Daarentegen is heeft men bij een oprit veelal de gedachten dat dat de eenvoudigere vorm van een oprijlaan is.
Conclusie; een oprijlaan en oprit zijn synoniemen. Echter beide stellen u in de gelegenheid met een voertuig uzelf toegang te verschaffen naar een pand.

Als u op een avond bezoek verwacht, zorgt u dat de koffie klaar staat, maar ook de verlichting brandt zodat het bezoek niet in het donker aankomt. Een welkom gebaar; u wordt verwacht, de verlichting brandt voor u.
Nu zijn er mensen die zich eigenaar mogen weten van een woning met een oprit, daarentegen zijn er minder mensen die door middel van een oprijlaan toegang tot de woning hebben.

Uit bovenstaande kan het volgende geconcludeerd worden;
U mag zich de gelukkige eigenaar weten van een groot landhuis, met vele meters oprijlaan. Echter u heeft alleen bomen langs uw oprijlaan staan!
Dan ga ik toch liever op visite bij iemand in een rijtjeswoning, met een sfeervolle Pako bij de voordeur.

Heeft u zo’n magnifieke oprijlaan, maar weet u niet hoe u deze aan moet lichten? Gelukkig doen wij dit al vele jaren en adviseren wij u daar graag in.
Met onze rijdende showroom zetten wij de nodige verlichting langs uw oprijlaan, zodat u vooraf een goede beslissing kunt nemen of model en formaat.

Uiteraard is positionering van de verlichting ook van belang.
Gaat het enkel om de sfeer, en is het niet zo dat u er s’nachts nog de krant bij wilt lezen? Dan kijken wij veelal naar vormgeving, belijningen of symmetrie die we terug kunnen laten komen.
Wilt u graag overal goed licht, dat u duidelijk kan zien wat waar is, wie daar loopt? Dan kan er uiteraard ook een exact lichtplan opgesteld worden volgens geldende normen.

Kortom: uw oprit of oprijlaan nog niet aangelicht ? Dan wordt het toch een tijd bij ons op de koffie te komen.
Zie onze website.

Verlichting oprijlaan Verlichting oprijlaan Verlichting oprijlaan Verlichting oprijlaan Verlichting oprijlaan